Ieder mens is herkenbaar aan zijn individuele bouw, houding en  manier van bewegen en heeft zodoende zijn specifieke bewegingspatronen.  Tijdens mijn behandelingen probeer ik u weer zo goed mogelijk te laten bewegen in de richtingen zoals uw lichaam bij voorkeur beweegt. Dit maakt de behandelingen voor iedereen op maat.

De eerste behandeling begint met een algeheel lichamelijk onderzoek waarbij ik de beweeglijkheid van de wervelkolom, het bekken, de armen en de benen test. Vervolgens stel ik een behandelplan op waarbij het deel van het lichaam waar u pijn heeft of last ervaart, in relatie wordt gebracht met uw algeheel dagelijks bewegen. U krijgt dan ook meteen tips en oefeningen mee die u kunt gebruiken om uw klachten te verlichten.

Tijdens uw behandeling maak ik gebruik van de volgende behandeltechnieken:

Fysiotherapie

Middels fysiotherapie maakt u door houdingsadvies en oefeningen uw spieren en gewrichten sterker zodat u in de toekomst minder snel klachten zult ontwikkelen.

www.defysiotherapeut.com

Manuele Therapie e.s.

Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het gehele lichaam. De aanduiding e.s. (Egg Shell ofwel eierschaal) betekent dat ik uw gewrichten en het bindweefsel (de spieren en pezen) op zodanige wijze mobiliseer dat de beweeglijkheid verbetert maar u minimaal pijn ervaart.

www.pvmt.nl

Dry Needling

Met een dun naaldje (dat ook wordt gebruikt in de acupunctuur) prik ik de spieren aan.  Deze techniek kan worden gebruikt indien spieren gedurende lange tijd overbelast zijn geweest waardoor triggerpoints (knopen in de spier) zijn ontstaan die met bijvoorbeeld masseren of bewegen niet verholpen kunnen worden.

www.dryneedling.nl

Medical Taping

Door de tape in een bepaalde richting met meer of minder rek op te brengen wordt de doorbloeding van uw spieren en bindweefsel gestimuleerd wat helpt om bij blessures soepeler en met minder pijn te kunnen bewegen.

www.fysiotape.nl